Welpen – Tentenweekend (zaterdag)


Zaterdag 19 mei 2012:

05.00 uur…

De eerste Welpen hebben hun ogen al weer geopend na een nachtje in de noodhut. Uit de slaapzakken komen ze nog niet, maar kletsen kunnen ze al wel…

07.00 uur…

Alle Welpen zijn inmiddels wakker en kakelen er op los! Ze moeten eigenlijk nog stil zijn, maar dat blijkt erg moeilijk te zijn. Een kwartiertje later mogen ze toch uit bed, alle leiding is ook al wakker en zit bij het kampvuur.

Goedemorgen! Wij zijn al wakker!!!

07.45 uur…

De leiding vraagt aan de Welpen wie een rommeltje van de afwastafel gemaakt heeft. Geen van de Welpen weet wie dat gedaan heeft. Niet veel later ziet een van de Welpen aan de waslijn een papiertje hangen met daarop de tekst: “Waar is de SGOENKINKIEN? De SUGU-bende”. Wat is een SGOENKINKIEN? Wie is die SUGU-bende? Heeft die bende hier die rommel gemaakt? Deze dag gaan we op zoek naar wat deze bende van ons wil.

09.30 uur…

Na het ontbijt en de afwas gaan Chil en Maarten weer op pad. Ze hebben de SUGU-bende voorbij zien komen en rijden er achteraan. De Welpen worden in 2 groepen verdeeld en mogen met Claudia of Miranda een tocht gaan lopen om zo aanwijzingen over de SUGU-bende en de SGOENKINKIEN te vinden.

Na een kort stuk met de GPS komen we bij Chil en Maarten staan bij een kruising en zagen de bende hier bezig met kettingen, sloten, sleutels en misschien wel een aanwijzing voor onze verdere tocht. Al snel blijkt dat we de juiste sleutels moeten vinden om de sloten te openen en zo uiteindelijk bij de rest van de tocht kunnen die hoog in een boom hangt. De Welpen zoeken in een stukje bos naar sleutel, proberen of deze passen en openen sloten tot ze bij de tochtaanwijzingen komen. Na een beker ranja kunnen we dan weer verder met een kruispuntenroute.

Kettingen, sleutels en een bos

Er volgt een lange weg richting Cromvoirt, Cromvoirt in, voorbij de supermarkt, Cromvoirt weer uit en vlakbij de IJzeren man zien we Chil en Maarten weer. De bende is via een apenbrug de stroom overgestoken. Alle Welpen gaan over de apenbrug, hardstikke stoer dat iedereen dit durft, en daarna gaan we met een katapult proberen flesjes water van een boomstam af te schieten zodat we ons zouden kunnen verdedigen als we de bende tegenkomen. Na het schieten eten we nog wat fruit en gaan we terug over de apenbrug om verder te gaan met onze tocht.

Ties gaat over de apenbrug

Het volgende stuk van de tocht is een bolletje-pijltjeroute en het allerlaatste stuk een kompasroute. We lopen naar het eindpunt van onze tocht, het kampterrein, en bespreken daar wat de aanwijzingen nu betekenen. De aanwijzingen HOUT EN VUUR, BLOUSE, ETEN en PLAKPLAATJE komen voorbij. Na wat nadenken en overleggen blijkt dat we een INSIGNE KOKEN kunnen verdienen vanavond, maar wat heeft dat nu met de SGOENKINKIEN en de SUGU-bende te maken?

16.00 uur…

De Welpen beginnen in dezelfde groepen als in de middag, aan het avondeten. Het INSIGNE KOKEN kan verdiend worden, dus iedereen doet goed zijn best tijdens het servetten vouwen,  het groente wassen/raspen/schillen/snijden, het inpakken in alu-foli, het voorbereiden van het toetje, het dekken van de tafel, tijdens het eten en tijdens het afruimen en afwassen. Iedereen bleek het insigne gehaald te hebben: Welpen blij en de leiding trots!

Samen aan de slag voor ons avondeten en het INSIGNE KOKEN!

19.30 uur…

We gaan we SUGU-bende voor de gek houden door van het terrein te gaan en terug naar het terrein te sluipen zonder dat de bende het ziet. Met de auto’s rijden we van het terrein af en worden we vlakbij een camping uit gezet. Daarna moeten we terug naar het terrein lopen. Als een grote groep lopen we, met allemaal een fluoriserend en reflecterend hesje aan, richting kampterrein.

Een stukje op weg staan Chil en Maarten ons op te wachten. Chil wil ons leren sluipen, dus krijgen we een sluipcursus en krijgen we echte legensminck op zodat we niet opvallen tijdens het sluipen. Tijdens het oefenen leren we wat we moeten doen en hoe dat het beste kan.

Na de sluipcurus en de sminck even kijken of we het kunnen... Valt niet op toch???

Na het oefenen gaan we op pad en sluipen we over het pad richting kampterrein. Een paar keer komen er auto’s voorbij en die zouden natuurlijk van de SUGU-bende kunnen zijn. Vaak bleken Chil of Maarten voorbij te rijden, maar gezien hebben ze ons niet omdat we snel de bosjes in sprongen, ons verstopten en sminck op hadden.

22.00 uur…

We zijn weer terug op het kampterrein. We zijn niet gezien door de SUGU-bende, dus die denken nog dat we weg zijn van het terrein. Onze sluiptechniek heeft dus gewerkt!

Bij het kampvuur praten we verder over de SGOENKINKIEN en de SUGU-bende. Al snel bedenken we dat de letters SUGU de naam GUUS kunnen spellen als je de letters door elkaar gooit… Maar wie is die GUUS en waarom wil hij iets van ons?

Niet veel later gaan alle Welpen weer naar de noodhut om lekker te slapen. Morgen zullen we verder nadenken over die bende!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.