Welpen – Tentenweekend (zondag)


Zondag 20 mei 2012:

07.15 uur…

De eerste Welpen zijn al uit bed. Ze kleden zich om, pakken tassen in en zetten hun tassen in de noodhut van de leiding, zodat bijna alles weer opgeruimd kan worden.

Nog voor het ontbijt komt er een man het terrein op gelopen. Wat doet die man hier? Wie is het? Er is niks aan de hand, de leiding kent hem! Het is Guus, een RSA-lid dat een keer mee wilde komen kijken bij de Welpen. Maar wacht eens… SUGU… Is dat niet deze GUUS???

08.15 uur…

We zitten samen aan de eettafel, alle Welpen, Guus en de leiding. Nog voor we gaan eten vraagt de leiding aan Guus of hij toevallig hier eerder is geweest, over de wapens in het bos, de rommel na de eerste nacht, het briefje aan de waslijn… Guus geeft, na een beetje liegen, toe dat hij hier is geweest en hij iets wilde wat wij hebben. Na goed nadenken komen we erachter dat de SGOENKINKIEN, die Guus wil hebben, vast het INSIGNE KOKEN moet zijn. Guus geeft toe, hij wil goed leren koken en wil dat insigne ook verdienen. We spreken samen met Guus af dat de Welpen na het eten hem zullen helpen daarmee. De leiding wil dan ook het insigne halen, maar dan moeten de Welpen wel helpen en goed opletten of we goed meegedaan hebben en of we het insigne wel verdienen.

09.30 uur…

Alle Welpen lopen het bos in om een goede stok te zoeken om mee te koken op het kampvuur. Na veel zoeken en het vinden van een geschikte tak, hebben we de tak ingepakt met alu-foli en daar omheen het brooddeeg gedaan.

Brood bakken boven het kampvuur

Boven het vuur hebben we ons brood gebakken. De een was sneller klaar dan de ander, maar daarna hadden we wel een heerlijk broodje, waar we een knakworstje in konden doen. Jammie!!!

10.45 uur…

Het regent voor de eerste keer tijdens dit weekend ook overdag, dus zijn we in de tent gaan zitten en hebben we besproken of Guus en de leiding het insigne verdiend hadden. Alle Welpen hebben 1 argument gegeven waarom Guus zijn insigne verdiend had. Guus was heel erg blij en vond het zo gezellig dat hij nog bleef voor 3 potjes Weerwolven van Wakkerdam. Na 3 potjes was het weer droog en hebben we nog even buiten kunnen spelen.

12.00 uur…

Bijna alle ouders hebben het kampterrein gevonden. De Welpen, Guus en de leiding sluiten het weekend af en daarna konden alle tassen, matjes en slaapzakken mee naar huis genomen worden.

Eind goed, al goed: Alle Welpen hebben een insigne verdiend en samen het mysterie van de SGOENKINKIEN en de SUGU-bende opgelost, de leiding heeft een insigne verdiend en Guus…? Guus is helemaal gelukkig: Nu kan hij iedereen laten zien dat hij kan koken!!!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.