Welpen – Tentenweekend (vrijdag)


Vrijdag 17 mei 2012:

13.30 uur…

Een aanhanger met een heleboel materialen en spullen komt een terrein aan ’t Hoog in Helvoirt oprijden. Twee mannen stappen uit, gebaren wat in het rond, lijken met elkaar iets te bespreken en beginnen de aanhanger leeg te halen. Samen zetten de 2 mannen een grote tent op en zetten er wat spullen die van de aanhanger komen in neer.

Kampterrein Tentenweekend

Niet veel later komt er een bende het terrein op en probeert de 2 mannen te overvallen. Het lukt de mannen om de bende weg te jagen en te achtervolgen richting een bos waar de bende een heleboel wapens verstoppen en daarna snel verder rijden. Wat zou dit betekenen?

Niet veel later stopt er een tweede auto, stapt er een vrouw uit. Ze begroet de 2 mannen die inmiddels terug op het kampterrein zijn na hun achtervolgingstocht.

Na een paar uur komt er nog een vrouw het terrein op gereden in een auto, ze stapt uit, begroet de mannen en de vrouw en help de laatste dingen op het terrein in orde te krijgen.

Het is duidelijk: De Welpen van Scouting Berkel-Enschot komen eraan en gaan die avond beginnen aan hun Tentenweekend met het thema ‘Op de vlucht!’.

19.00 uur…

De meeste Welpen zijn op het kampterrein aangekomen, hebben een matje en slaapzak in de noodhut (een grondzeil met daarboven een zeil, gespannen als het dak van een huis) gelegd en zitten bij het kampvuur. Na een rondje terreinverkenning krijgen zij te horen wat er die middag door Maarten en Chil, een Welpenleiding van Scouting Kapelle die met ons mee op kamp was, gezien was.

Na een jas en goede schoenen aangetrokken te hebben zijn we naar het stukje bos gelopen waar Maarten en Chil de bende naartoe gevolgd zijn. Daar bleken we een soort memory te gaan spelen waarbij we memory van verschillende wapens moesten zoeken. Naaldhakken, messen, maar ook plaatjes van pistolen en bronzen beeldjes kwamen we tegen. We hebben ze mee uit het bos genomen, want wapens los in het bos zijn natuurlijk hardstikke gevaarlijk!!!

Eenmaal terug op het kampterrein hebben we nog even bij het kampvuur gezeten. We kregen een spel uitgelegd, Gotcha!, waarbij we 3 briefjes kregen. Een briefje met een naam van iemand die mee op kamp was, een briefje met een plaats op het terrein en een briefje met een voorwerp. Tijdens het kamp moesten we proberen de persoon en het voorwerp op de juiste plaats te krijgen zodat je ‘Gotcha!’ kan zeggen en daarmee die persoon uit het spel zetten. Had je iemand gedood, dan kreeg je de kaartjes van de persoon die je gedood had en kon je proberen de volgende persoon, op een bepaalde plek met een bepaald voorwerp te krijgen. De volgende dag, om 08.00 uur, zouden we gaan beginnen met dit spel, Spannend!!!

Niet lang daarna hebben we onze slaapzakken opgezocht voor onze eerste nacht in een noodhut. Welterusten!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.