Bevers – Boederijexcursie


Voor de bevers stond er afgelopen zaterdag een excursie op het programma, en wel naar een boerderij! We zijn als eerste naar de kalfjes gegaan en die hebben we lekker verwend met brokjes. De kalfjes waren erg schattig, ze gingen zelfs aan je vingers zuigen als je die bij hun mond hield. Daarna hebben we gekeken waar het hooi en de mais voor het eten van de kooien opgeslagen ligt, en hebben we gekeken hoe ze gemolken worden. Dat was echt een hypermoderne machine die alles helemaal automatisch doet, kan de boer lekker uitslapen 😉
Met lege melkpakken heeft boerin Ellie nog laten zien hoeveel melk een koe nu eigenlijk geeft, dat was erg veel! Wel 30 liter! Ook hebben de bevers nog laten zien hoe goed zij een koe kunnen melken, erg handig voor als de melkrobot een keer niet werkt.
Als laatste hebben we nog de pony Blacky geborsteld, die zag er daarna weer piekfijn uit! Beetje jammer wel dat ze in de wei meteen door de modder ging rollen..

Het was erg leuk op de boerderij, we willen Kees en Ellie van Melkveebedrijf Fonken dan ook enorm bedanken voor hun gastvrijheid en de goede uitleg!

Volgende week blijven we weer lekker op de blokhut, we hebben dan een tropisch programma. Dat is wel lekker, met al de kou buiten nu 🙂 Tot dan!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.