Welpen – Winterweekend ‘Olympische Spelen’


Het is wat aan de late kant, maar hier alsnog het verslagje van het Winterweeken van de Welpen.

Om 19.30 uur waren alle Welpen op de blokhut en hebben we afscheid genomen van de ouders. We hebben thema-aankleding gemaakt voor ons Olympisch weekend. Er zijn medailles, fakkels, Olympische ringen en een laurierkrans gemaakt.

Om 21.30 uur stonden we met leiding en Welpen in Moergestel en konden de bedden klaargelegd worden. Na nog wat te drinken en tandenpoetsen zijn de Welpen naar Dromenland vertrokken.

De zaterdagochtend werd om 8.00 uur begonnen met een ontbijt en daarna ochtendgymnastiek. Omdat het regende hebben we binnen Weerwolven van Wakkerdam gespeeld en is er door een aantal Welpen tussen de druppels door gevoetbald.

Na de lunch hebben we wedstrijdjes gespeeld: Dressuurrijden zonder paard, waterpolo zonder zwembad, langlaufen zonder sneeuw en bobsleeen zonder baan. En ja, dat is allemaal gelukt!

’s Avonds hebben we na het avondeten (lekkere nasi!) Megamind Meesterschurk gekeken en liedjes gezongen bij het kampvuur. Omdat het erg koud was buiten kozen veel Welpen ervoor om maar lekker in bed te kruipen. Om 22.30 uur was het helemaal stil in blokhut in Moergestel!

Zondagochtend hebben we na het ontbijt weer ochtendgymnastiek gedaan. Dit keer hielden de Welpen het anderhalf uur vol! De leiding was onder de indruk. Daarna hebben we een ruilspel gedaan waarbij we de onderdelen van de vuurdriehoek moesten verzamelen om de Olympische fakkel te kunnen laten branden.

Na de lunch kwam het leukste moment: het uitreiken van de medailles. Gelukkig was iedereen blij met zijn prijs en konden alle Welpen tevreden terug naar huis om uit te rusten van dit actieve weekend.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.