Insigneproject II ‘Vlieger’


Deze week zijn we verder gegaan met het insigneproject en zijn de groepjes gewisseld van project.

Vandaag ging een deel van de groep het onderdeel ‘Vlieger’ doen. Daarbij kon je een van de 2 soorten vliegers kiezen om te maken. Een van de vliegers maak je met een vuilniszak en de andere maak je met echt vliegerpapier. Dat vliegerpapier is erg dun en kan snel kapot, maar dat was bij jullie niet het geval. Erg goed gedaan!

Jullie moesten van alles doen, houtjes meten en zagen voor in de vlieger, vliegerpapier of vuilniszakken op de juiste manier knippen, alles netjes vastzetten en uiteindelijk ook nog zorgen dat je echt met je vlieger kon gaan vliegeren.  Jullie zijn allemaal super goed bezig geweest en al erg snel konden we gaan vliegeren.

Hierna hebben we gekeken hoeveel water je in een raketfles moest doen om zo ver mogelijk te kunnen schieten. Helemaal vol was niet goed, dan viel de raket met een kleine boog weer op de grond. Erg weinig water was ook niet goed. Dus de fles vullen met ongeveer 1/4e tot 1/3e water gaf het beste resultaat, die flessen vlogen heel erg hoog en ook ver. Een van de flessen is zelfs op het dak van de blokhut terecht gekomen omdat hij zo hoog vloog!

Als je meegedaan hebt aan een insigneproject krijg je natuurlijk een insigne. En als laatste hebben we deze uitgedeeld. Hebben jullie hem al op je blouse zitten?

Volgende week hebben we een programma dat te maken heeft met Carnaval. Dit programma is samen met de Bevers.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.