Insigneproject I ‘Hoog’


De week zijn we begonnen met het insigneproject van dit jaar. Voor sommige is dit het eerste insigneproject dat ze bij de Esta’s doen. Daarom hebben we uitgelegd wat we dan gaan doen en wat je ermee kan verdienen.

Dit jaar hebben we gekozen voor het insigne Hoogvlieger. Daarvoor zijn jullie in 2 groepen gedeeld, de ene groep ging het project ‘Hoog’ doen en de andere groep het project ‘Vlieger’. Volgende week gaan de groepjes wisselen van project zodat uiteindelijk iedereen het hele project gedaan heeft.

Een groepje heeft deze week het project ‘Hoog’ gedaan. Daarbij gingen we kijken of jullie het goed in de ruimte zouden doen. Daarom gingen jullie een aantal spelletjes doen in tweetallen. De leiding heeft gekeken naar een aantal dingen: Slim (Mastermind spelen), Zicht (Op een afstand van elkaar woorden spellen met het handalfabet), Evenwicht (Balanceren van een blokje of op het blokje), Lenigheid (Door een spinnenweb heen klimmen) en Eten (Het kunnen eten van dingen die bewegen, koekhappen). Met het evenwicht zat het wel goed, dat konden jullie erg goed. Ook het eten vonden jullie niet echt lastig, al hingen de koeken soms wat hoog. De rest van de opdrachten gingen ook goed.

Hierna zijn we terug gegaan naar de blokhut waar we sterren gezocht hebben om de sterrenhemel mee na te maken. Jullie zijn erg goed in het zoeken en hebben daarna allemaal mooie figuren, die in het echt ook in de hemel staan, op een doek geplakt. Dat zag er erg mooi uit.

Hierna hebben we gekeken naar de raketflessen die het andere groepje had gemaakt en afgeschoten werden. Daarna was het al weer tijd om te sluiten.

Volgende week worden de groepjes gewisseld en lezen jullie meer over het project ‘Vlieger’.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.