Thema Welpen


Vorige week waren we al begonnen met het kennismaken met ons nieuwe Welpenthema door kennis te maken met de dieren uit de jungle. Deze week hebben we alle plaatsen die belangrijk zijn voor Mowgli en Shanti bezocht en bij iedere plaats een opdracht uitgevoerd.

Na het openen, met ons nieuwe openingslied, zijn we in ons lokaal gaan kijken naar de plattegrond van de jungle. Daarop waren een aantal plaatsen weggevallen waar we, door opdrachten uit te voeren, de plaatjes van konden verdienen. We hebben erg veel plaatsen bezocht:

Als eerste de Raadsrots, waar we een leertje voor onze Welpentotem gemaakt hebben. Zodra we een totem hebben, gaan we daar onze leertjes aan hangen.

Daarna zijn we naar de Guha grotten gegaan om te schminken. Iedereen is een jungledier geworden. Mor, Chil, Malchi, Kaa en Ikki hebben we gisteren gezien.

Het Wolvenhol hebben we snel bezocht door ranja de drinken en een lekkere lolly te eten.

De volgende plaatsen die we bezochten waren de Talaab poel en de Emaarate ruïne. Een deel van ons heeft bedacht hoe de Talaab poel eruit zou moeten zien zodat alle dieren, Mowgli en Shanti er lekker kunnen spelen en leren. De tekeningen zijn erg mooi geworden! De rest van de groep is naar de Emaarate ruïne gegaan. Daar hebben we een collage gemaakt over verschillende landen. Zo kunnen we zien dat ze daar niet dezelfde soort huizen hebben als wij in Nederland en dat daar het landschap ook heel anders is.

Daarna zijn we vaan Haveli gegaan. Dit is het mensendorp waar Shanti woont. Buiten hebben we een spel gedaan om de regels die horen bij de Welpen te herhalen. Er waren regels voor de Welpen, regels voor de leiding, regels voor ons allemaal en onzin-regels. Moet je bij de opening je blouse scheef dichtgeknoopt hebben en je das als een bandana om je hoofd dragen? Gelukkig wisten jullie dat dit grote onzin was en hebben we de regels weer even herhaald.

De volgende plaats was de Nishaani plaats. De verlaten vuurcirkel waar we leren over scoutingtechnieken. Met erwtjes, coctailprikkers en sateprikkers hebben we bouwwerken gemaakt. Er is zelfs een echte brug gemaakt!

Als laatste hebben we de Khaali Jagah vlakte bezocht waar we heerlijk kunnen rennen en spelen. We hebben in de laatste minuten buiten nog lekker met water gespeeld. Vooral Claudia en de welpen waren erg fanatiek! En daarna was het al weer tijd om te gaan sluiten.

Volgende week hebben we de laatste keer een Welpenprogramma. Wat we dan gaan doen is nog even een verrassing voor jullie!

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.