Vlotvaren


Afgelopen zaterdag bleek dat Anniek een vreemde brief in haar huis had gevonden toen ze aan het opruimen was, een brief van Henrique Navegador, een prins van Portugal die verplicht werd te gaan varen in het jaar 1495. Hij bleek onderweg een schat te hebben gevonden en deze noodgedwongen in de buurt van Tilburg hebben moeten verstoppen. En dus gingen de Scouts op pad om deze schat te vinden. Om bij de schat te komen moesten ze een vlot bouwen.


Anniek helpt een van de groepjes goed op weg.

Maar hoe moest dat ook alweer? Thijs had het ‘op land’ uitgelegd, maar aan de kant van het water bleek het iets moeilijker dan gedacht. Fietsbanden, tonnen, knopen… Ehm?! Met een beetje hulp van de leiding had elk groepje uiteindelijk een vlot dat te water kon. Het was natuurlijk veel te warm om op het vlot te blijven zitten en dus werd ook flink gezwommen.


Te water!

Gedurende het varen en zwemmen werden er ook nog een tweetal schatkaarten gevonden, deze leidde ze naar de echte schat. Na het afbreken van de vlotten gingen Bart, Ramon en Gabrielle op pad om de schat te vinden. Na een stuk fietsen en zoeken naar een onvindbaar water vonden ze de schat en konden ze die meenemen naar de rest. Eenmaal terug op de blokhut werd de prachtige (en vast over-de-datum-zijnde-inhoud) bewonderd en opgegeten.


Wat een schat!

Bedankt Henrique voor deze leuke bijdrage!

Volgende week vertrekken wij op onze fiets naar New York.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.