De Grote Testdag!


Deze week hadden we De Grote Testdag! Deze keer zouden we gaan kijken hoe goed jullie in bepaalde dingen zijn.

We zijn lekker buiten begonnen, want het was ontzettend lekker weer. We hebben toen als eerste flessenvoetbal kwartet gedaan. Jullie zijn in 2 groepen verdeeld en hebben toen flessenvoetbal gespeeld. De flessen hadden 3 verschillende kleuren, oranje, groen en blauw. Als een fles  in de cirkel van jou groep omgevallen was mocht de tegenstander deze fles in zijn eigen cirkel zetten. Daarna gingen jullie weer door met voetballen. Uiteindelijk duurde dit spelletje wel lang, en een paar gewonden later was er een winnende groep.

Daarna hebben we de groep in tweeën gedeeld. Een groep ging in ons lokaal geblindoekt memorie spelen en de andere groep heeft buiten gepionierd, met palen en hout een mooie driepoot gemaakt.

De Esta’s die geblinddoekt memorie hebben gespeeld moesten in, 2 groepen van 3, 2 dezelfde voorwerpen vinden. Daarbij waren ze geblindoekt en moesten de andere groepsleden buiten het lokaal wachten. Dit was erg lastig, omdat jullie steeds dezelfde voorwerpen vonden. Uiteindelijk is het jullie toch gelukt om, op handen en voeten door het lokaal kruipend, 2 dezelfde voorwerpen te vinden.

Buiten waren de rest van de Esta’s goed bezig geweest met het maken van een mooie driepoot. Ze waren zelfs nog verder gegaan, door de voorbeelddriepoot die de leiding gemaakt had, aan de Esta-driepoot te verbinden. Jullie zijn dus erg goed pionieren, want jullie konden er zelfs op zitten en op klimmen zonder dat hij kapot ging.

Na dit deel van de middag hebben we ranja gedronken en heeft Chris uitgedeeld omdat hij jarig was. Daarna hebben we nog een spelletje gedaan en was het weer tijd om te sluiten.

Volgende week draaien we op het winkelcentrum. Breng dus je vriendjes en vriendinnetjes mee! We verzamelen bij de blokhut om 14.00uur en zijn om 14.30uur op het winkelcentrum om daar leuke spelletjes te spelen. Om 16.00uur stoppen we met de spelletjes en om 16.30uur zijn we weer terug bij de blokhut. We hopen dat jullie met z’n allen komen kijken!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.