Welpen – Pionieren


Deze zaterdag zijn de Welpen gaan pionieren. Pionieren is het maken van een bouwwerk door alleen houten palen en touwen te gebruiken.

Eerste is de groep in 2 kleinere groepjes verdeeld: een groepje met Welpen die al wat knopen kennen en meteen met een mooi bouwwerk wilden beginnen en een groepje met Welpen die eerst nog een keer wilden oefenen of de knopen nog moesten leren voordat ze een bouwwerk gingen maken. Na het

Het bouwwerkgroepje begon meteen met palen uit de berging te halen en haalde daarna een kist met touwen en hadden al snel 2 driepoten gemaakt van 2 meterse palen. Daarna werden de driepoten verstevigd en kon er al op de bouwwerken gezeten worden!

Het oefengroepje ging ook snel aan de slag en pakten allemaal een 2 meterse paal en een touw om de mastworp, platte knoop en kruissjorring te oefenen. De Welpen hebben allemaal even moeten oefenen, maar aan het eind kon iedereen een mastworp leggen!

Na een korte pauze en een beker ranja werd er ook door het oefengroepje, na de uitleg van Claudia, een driepoot geknoopt met 2 meterse palen en werd er bij het bouwwerkgroepje nog snel een loopbrug tussen de 2 driepoten geknoopt.

Daarna was het al weer tijd om op te ruimen en hebben we nog een potje levend knopenkwartet en verstoppertje gedaan voor het tijd was om te sluiten.

Volgende week gaan we koken, maar niet op een gasfornuis. Weten jullie waarop we gaan koken?

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.