Welpen – Ouder/Welp-dag (Pionieren)


Vandaag mocht iedere welp een ouder meenemen.  Veel Welpen hadden dan ook een vader of moeder bij en zelfs 1 Welp had een opa meegenomen. Super leuk en gezellig!

Allereerst hebben we de ouders geinstalleerd als ‘Welp voor 1 dag’.  Want anders ben je natuurlijk geen echte Welp…

Daarna hebben de Welpen samen met hun vaders, moeders en opa de mastworp, de platteknoop en de kruissjorring gemaakt. Sommige Welpen moesten heel erg hard nadenken hoe dat ook alweer moest, maar andere waren goed bezig om alles uit te leggen. Ook mochten de Welpen ondertussen A-lopen. De vaders hadden er hun handen vol aan om de A in beweging te krijgen, maar uiteindelijk ging het super snel.

Daarna werden de 2 groepen ieder aan 1 kant van de plaats gezet. Met behulp van palen en touwen mochten ze een stellage bouwen om naar de overkant te komen. Het resultaat was een creatief bouwwerk waar alle Welpen overheen zijn geweest.

Ter afsluiting hebben we nog een potje Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Toen de laatste weerwolf over was probeerde hij de verdenking weg te nemen door zijn eigen dochter te vermoorden, maar dit hielp helaas niet: de burgers hebben gewonnen! 🙂

Volgende week gaan we een Dropping meemaken… Spannend!!!

 

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.