Welpen – Koken


Deze week hadden de Welpen koken op het programma staan. Deze keer niet op het fornuis of in de oven, maar een keer op open vuur!

Als eerste hebben we 2 groepen gemaakt. Die 2 groepen hebben beide allerlei dingen verzameld waarmee ze een goed vuur konden bouwen. Zo hebben de groepen onder andere een stookton, verschillende soorten hout, lucifers en water gehaald. Daarna hebben we het vuur opgebouwd zodat het een goed vuur zou worden en hebben we samen het vuur aangestoken.

Hierna was het tijd voor een spel. De 2 groepen kregen een boodschappenlijst en speelgeld waarmee ze bij winkel ‘Claudia’ en winkel ‘Miranda’ de booschappen konden kopen. De Welpen moesten goed opletten, want bij de winkels was het soms uitverkoop, waardoor er producten waren die goedkoop waren, maar soms was het ook erg duur! Soms was het nodig dat ze onderhandelden over de prijs of producten gingen ruilen. Uiteindelijk hadden beide groepen alles van de boodschappenlijst en konden we gaan beginnen met het koken.

De Welpen zijn aan de slag gegaan met het maken van mueslirepen en gepofte aardappels met kaas. Iedereen heeft goed meegeholpen en had een eigen taak tijdens het koken. Na even wachten konden we al proeven van de gepofte aardappels en de mueslirepen. Sommige Welpen vonden de mueslirepen lekker, maar anderen hadden liever een gepofte aardappel! Er kwamen zelfs een aantal Welpen naar de leiding om het recept van de mueslirepen te krijgen. Daarom hieronder het recept:

Oma’s Mueslirepen:

Voor: 12 repen

Bereiding: 10 minuten

3 eetlepels margarine

280 gram marshmallows (een pak)

300 gram gemengde noten en rozijnen (studentenhaver oid)

100 gram cornflakes of gepofte rijst

250 gram muesli

Smelt in een grote pan de margarine en voeg geleidelijk de marshmallows toe. Verwarm zacht tot het mengsel volledig is gesmolten. Roer de noten, rozijnen, cornflakes of rijst en muesli door en meng alle ingrediënten. Giet het mengsel op een bakplaat en spreid het gelijkmatig uit. Laat het 15 minuten staan en snijd het dan in repen. Verpak elke reep in aluminiumfolie. Je kunt ze het beste binnen 4 dagen opeten.

Na het proeven van onze kookkunsten was het al weer tijd om op te ruimen en te sluiten.

Volgende week is het vriendjes- en vriendinnetjesdag! Iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meenemen naar Scouting. Wil je meerdere vriendjes meenemen, laat het dan even weten zodat we met ieder vriendje of vriendinnetje rekening kunnen houden!

Tot volgende week!!!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.