Welpen – Hike


Afgelopen zaterdag zijn de Welpen een Hike gaan lopen. Een hike is een tocht die je, meestal, te voet volgt. Deze zaterdag hadden we 1 lange en een korte hike.

Als eerste werden 2 groepen gemaakt en werd bij iedere groep 2 personen leiding ingedeeld. Daarna kregen de groepjes tijd om de jassen aan te trekken en buiten te verzamelen. Eenmaal buiten werd de route aan het groepje gegeven en kon iederen op weg.

De eerste Hike was een fotohike. De foto gaf de plaats aan waar naartoe gelopen moest worden. Zo zagen de groepjes bijvoorbeeld foto’s van Joop Ooms, Boerderij Denissen, maar ook van de Torentjeshoef en andere straten. Soms waren de foto’s makkelijk, maar soms moesten we toch even goed kijken of er nu een reflectorpaal links of rechts van het kruispunt op de foto stond, dus of we links of rechts moesten volgen.

Op de helft van de route kwamen de twee groepen elkaar tegen, bij de Torentjeshoef in de buurt. Daarna hebben we de rest van de route gelopen en hebben we een spelletje Weerwolven van Wakkerdam gespeeld zodat de ranja klaargemaakt kon worden.

Na de ranja was het tijd voor de 2e tocht. Deze tocht was bedacht en uitgezet door een van de Welpen tijdens het Geen-programma-programma. Vandaag kon hij dan eindelijk gelopen worden. Weer werden dezelfde 2 groepen op pas gestuurd met een kruispuntenroute. Maar nu moest je rechtdoor blijven lopen tot je een papier zag met daarop een pijl naar links en een pijl naar rechts.

Onderweg kwamen we 1 posten tegen. Bij de eerste post moesten we 2 flessen vinden op het veldje achter de hockeyvelden. Zodra dit klaar was, kon je verder met de toch. Post 2 was een controlepost of je nog wel de goede kant uit liep. Daarna waren we al snel weer op de Blokhut en was het tijd om te sluiten.

Komende zaterdag hebben we een vroeg Paasprogramma.

Tot zaterdag!!!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.