Welpen – Duinen


Vandaag kwamen de oudste Bevers weer een kijkje nemen bij de Welpen en deze keer zijn we gezellig naar de Loonse en Drunense Duinen gegaan!

Al meteen bij de parkeerplaats werden de oudste Welpen van de rest van de groep gescheiden. De oudste Welpen ging namelijke en GPS en kompas-tocht lopen door de bossen en duinen en de jongste Welpen en oudste Bevers zouden een ander stuk gaan lopen en daarna een eigen programma hebben.

De oudste Welpen werden in 2 groepjes verdeeld en kregen een GPS, kompas en vragen/opdrachtenlijst mee om de tocht te lopen. Na het vinden van een coordinaat in de GPS, en naar dit punt lopen in de bossen en duinen, moest een vraag beantwoord worden. Soms was het antwoord te vinden in de omgeving en soms was het antwoord iets wat de Welpen zelf moesten bedenken. Zo kwamen de oudste Welpen steeds een stukje verder in de tocht. Na een stukje GPS-tocht was er nog een stukje kompas-tocht om te lopen. Uiteindelijk kwamen we bij een Scoutingvlag uit.

Terwijl de oudste Welpen de tocht aan het lopen waren zijn de jongste Welpen en de oudste Bevers aan de slag gegaan met het bouwen van zandkastelen. Ze moesten hoog, mooi en stevig worden, dus werd en goed gebouwd aan allerlei mooie kastelen.

Al snel was het tijd voor wat ranja en na verder spelen en bouwen aan de zandkastelen was het al weer snel tijd om op te ruimen en te sluiten omdat er weer veel papa’s en mama’s aan de rand van de bossen stonden te wachten om Bevers en Welpen op te halen.

Volgende week is het Tentenweekend. Iedereen die mee gaat krijgt nog een mail over de precieze route naar het terrein en waar de auto’s geparkeerd kunnen worden.

Tot volgende week!!!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.