Welpen – Dieren uit de jungle van Mowgli en Shanti


Afgelopen zaterdag hebben we kennis gemaakt met de dieren die in de jungle bij Mowgli en Shanti wonen en hebben we geoefend met fietsen in een groep.

Na het openen hebben we allemaal een veiligheidshesje gekregen die we aan moesten doen en zijn we twee-aan-twee in een lange rij klaar gaan staan met onze fietsen. Daarna zijn we een route gaan fietsen naar een veldje waar we een spel zouden doen.

Bij het veldje bleek dat er platen met plaatjes van de jungledieren en omschrijvingen over het karakter van de dieren verstopt waren. Sommige platen waren makkelijk te vinden, maar er zaten ook platen en omschrijvingen bij die wat moeilijker te vinden waren.

Na een tijdje zoeken konden we de omschrijvingen aan de juiste dieren gaan koppelen. Soms hadden jullie het meteen goed, maar soms wat het toch wel moeilijk welk plaatje de juiste was. Uiteindelijk waren alle omschrijvingen gekoppeld aan de plaatjes en konden we van een welverdiende pauze genieten.

Na een lekkere beker ranja wilden we Welpenstratego gaan spelen, maar helaas begon het net op dat moment hard te regenen en zijn we onder de bomen gaan schuilen. Even laten heeft de leiding besloten terug naar de blokhut te fietsen en toen het wat minder hard ging regenen zijn we dan ook weer terug gefietst.

Eenmaal terug op de blokhut hebben we onze veiligheidshesjes opgeruimd, hebben we een heerlijke traktatie gekregen van Santi die jarig was geweest en konden we gaan sluiten.

Volgende week is het open dag bij Scouting Berkel-Enschot. We draaien dan niet in de ochtend, omdat we dan de open dag aan het voorbereiden zijn en er een aantal leiding op het winkelcentrum zullen zijn, maar we draaien wel in de middag.

Dus vraag veel vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en klasgenootjes uit om eens een kijkje bij ons te komen nemen!

Tot op de Open dag 😀

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.