Muziek 1


Deze week hadden we een programma dat te maken had met muziek.

Als eerste zijn we een groot blik gaan versieren om zo een trommel te maken. Jullie waren erg creatief bezig met stof, papier, draadjes, crepepapier en nog veel meer dingen. Uiteindelijk stonden er allemaal mooie trommels klaar om gebruikt te worden.

Hierna hebben we lawaai gemaakt met een kazoo. Een kazoo is een fluitje waar je niet door moet blazen maar waar je door moet praten. Uiteindelijk kon iedereen op zijn kazoo spelen en hebben we geprobeerd een liedje te kazooen, maar dit was nog niet zo makkelijk.

Daarna was het tijd om even actief bezig te zijn en hebben we een variant van het spel fruitmandje gespeeld. We zaten in een grote kring op onze stoel en 1 persoon mocht in het midden. Die mocht POP zeggen om iedereen een stoel naar links te laten gaan, JAZZ voor een stoel naar recht te gaan en ROCK & ROLL om door elkaar te lopen en dan een nieuwe plek te zoeken. Ook mocht de persoon in het midden iemand aanwijzen die een muziekinstrument moest zeggen, maar dit instrument mocht nog niet eerder genoemd zijn! Soms was het best wel lastig om als persoon in het midden een stoel te veroveren.

Na dit spelletje was het tijd om te leren trommelen op die mooie trommels. Ron heeft uitgelegd hoe je kunt trommelen en daarna mocht iedereen een stukje alleen spelen op zijn trommel terwijl de rest zachtjes speelde. Dit klonk al erg mooi.

Als laatste hebben we jullie groepjes laten maken waarmee jullie een liedje konden instuderen met de kazoo en jullie trommel. Net voordat het tijd was hebben we nog een voorstelling gehad waarbij we jullie liedjes konden horen. Een groepje had een nieuw liedje bedacht en de andere groepjes hadden een bestaand liedje gespeeld.

Volgende week hebben we het ideeenprogramma. Tijdens dit programma gaan wij kijken welke ideeen uit de ideeenbus we kunnen uitvoeren.

Tot volgende week!


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Muziek