GPS in de bossen


Deze week zijn we naar de bossen geweest om met de GPS een tocht te lopen.

We hebben allemaal een hesje aangedaan en zijn toen op de fiets naar de Pierenberg gefietst.

Daar hebben we in 3 verschillende groepen een tocht met GPS gelopen. GPS is een soort van Tomtom die door contact te maken met satellieten, die hoog in de lucht zweven, kan bepalen waar je bent. In de GPS moest je een coördinaat invullen. Iedere plaats op de wereld heeft weer een andere code. Door de juiste code in te vullen weet de GPS waar dit is en kun je het pijltje volgen en zo die plaats vinden.

Alle groepjes hebben de 3 plaatsen gevonden. Op elke plaats waar het coördinaat ons naartoe wees, was een fotorolletjespotje verstopt met daarin een papiertje met een cijfer. Dat cijfer hadden we later weer nodig. Het bleek dat we met alle cijfers van alles groepen één coördinaat konden maken waar we wat te drinken kregen.

Na wat drinken en een snoepje konden we nog een coördinaat vinden en hebben we het laatste coördinaat gekregen. Met dat coördinaat bleek dat er bij de blokhut een schat verstopt lag. Daarom zijn we snel weer terug gefietst naar de blokhut om deze schat te zoeken.

Bij de blokhut hadden jullie al heel erg snel de schat gevonden en wat zat er in de schat dan? Een briefje met daarop geschreven: Goed gedaan! Vriendschap, vrolijkheid, vrijheid… Tot de volgende week!

Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan dus hebben we gesloten en konden jullie weer naar huis.

Volgende week is het Pioweekend, dan wordt er een grote toren gebouwd. We draaien dan wel, maar daar krijgen jullie nog een mail over.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.