Esta’s – 1-1-2weekend


De Esta’s hadden van 4 tot 6 februari een 1-1-2 weekend. Het weekend begon met een aantal noodsituaties die ze goed moesten oplossen. Hier bleken ze heel goed in te zijn en daarom konden ze daarna nog buiten ‘nachtwacht’ spelen. Erg leuk!

De volgende dag bij het ontbijt kwam ineens de politie binnenwandelen… Hij vertelde ze over zijn werkzaamheden, zijn collega’s en de verschillende teams van de politie. Hij liet zelfs een kogel zien! Hij mocht er natuurlijk niet mee schieten, maar laten zien mocht gelukkig wel. Na het gezellige vragenuurtje gingen ze nog even bij de politie-auto kijken en mochten ze hiermee op de foto: Zie hier het resultaat.

Na dit warme welkom begonnen ze met een EHBO cursus. Iedereen liep uiteindelijk gewond en verbonden rond. Als laatste mochten er nog drie Esta’s; Julian, Siebe en Teun, lotus spelen. De rest van de Esta’s moest ze opvangen en helpen. Héél goed gedaan! Zie hier het resultaat van een ochtend knutselen met wondjes:

Hierna was het tijd om de mooie blokhut te verlaten. De Esta’s gingen op weg naar verschillende ongevallen in Goirle en gebruikten daarbij vele verschillende tochttechnieken. Sommige zijn echt sterren geworden in graden schieten of strippentocht. Geweldig! Halverwege de route stopten ze bij de brandweer. Ook daar kregen ze uitleg over de brandweerwagen en… mochten ze een rondje rijden in de brandweerwagen! Dat was pas stoer! Zie hier onze stoere brandweermannen en vrouwen:

Nadat ze weer terug waren op de blokhut stond de avond in het thema van vuurstoken. Helaas waaide het te hard om echt vuur te stoken, maar ze hebben wel echt laten zien dat ze héél goed weten wat wel en niet mag bij vuur stoken. Ze zijn er de volgende keer helemaal klaar voor.

Zondag speelden ze het recherche spel. Ze verzamelden bewijsmateriaal, zoals gewone dingen, maar ook voetindrukken, vingerafdrukken en gezichttekeningen. Wie was er nu echt de dader?

Kortom en super leuk, gezellig en geslaagd weekend!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.