Stam – Ik hou van Holland


Pictionnary

Frikadel happen

Afgelopen vrijdagavond hield de Stam een “Ik hou van Holland” avond. 7 Hollandse spelletjes. De avond begon met een potje boerenmidgetgolf, waarmee het herenteam een voorsprong bij het eerste spel won. Bij het eerste spel moesten de titel en zanger van een liedje geraden worden. Na dit spel moesten beide teams Hints of Pictionnary spelen. Een andere ronde was de ronde van Tilburgse woorden. Een woord met drie mogelijke betekenissen, welke betekenis is juist?

Daarna werd er frikadel gehapt en moesten de teams geen ja/geen nee spelen. Ook moesten de team woorden spellen. Aerodynamica en curacao waren voorbeelden van deze soms makkelijke, maar soms ook echt moeilijke woorden.

Een liedje luisteren en de tekst daarvan uitbeelden was de volgende ronde. Na deze echt moeilijke ronde werd de laatste ronde gespeeld. Hierbij werd er met twee dobbelstenen gegooid en werden daarmee de beginletter en de eindletter van een woord gegeven. Bij elke ronde een andere categorie, film, dieren en planten enzovoorts en woorden raden. Dit bleek ook echt niet makkelijk, maar ondanks alles wonnen de dames! Gefeliciteerd!

Volgende maand gaan we wandklimmen.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.