PyjamaParty


Afgelopen week hebben we een speciaal programma gehad, we bleven op de blokhut slapen en hadden een pyjamaparty!

Nadat iedereen zijn spullen klaar had gelegd in het scoutslokaal zijn we een spel gaan doen om te beslissen welke film we zouden gaan kijken die avond. Jullie moesten Klaas Vaak spelen, het zandmannetje dat ’s avonds zand in de ogen komt strooien zodat je fijne dromen krijgt. De zakjes met zand moesten overgesmokkeld worden, maar onderweg kon je door de nachtmerrie getikt worden en moest je het zakje slaapzand weer inleveren. Uiteindelijk hebben jullie erg veel zakjes zand weten te smokkelen en hebben jullie daarmee voor de film ‘Het regent gehaktballen’ gekozen.

Hierna zijn we in de blokhut begonnen met verschillende hapjes en drankjes voor tijdens de film klaar te maken. Soms was het makkelijk om te maken en soms ook wel moeilijk, maar uiteindelijk stonden er allemaal lekker dingen op tafel en kon de film beginnen. Vonden jullie de film ook leuk?

Na de film hebben we opgeruimd en zijn we ons klaar gaan maken om echt naar bed te gaan. Het duurde erg lang voordat iedereen echt stil was en probeerde te slapen.

De volgende morgen zijn we buiten spelletjes gaan spelen. Even lekker rennen en springen. Daarna hebben we worstenbrood leren maken. Ron had het gehakt en het deeg al klaargezet voor ons en met wat aanwijzingen hebben we allemaal een mooi worstenbroodje gemaakt. Daarna moesten de worstenbroodjes nog in de oven en toen ze klaar waren hebben we ze meteen opgegeten, lekker!

Als laatste hebben we nog Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Daarna was het al weer tijd om naar huis te gaan. Wij vonden het erg leuk om met jullie op de blokhut te blijven slapen. Jullie ook?

Volgende week hebben we de instalatie van de nieuwe Esta’s en van de nieuwe leiding.  Wat we dan precies gaan doen is nog een verrassing.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.