Koken 1


Deze week gingen we koken, eigenlijk bakken, pizza’s namelijk!

Als eerste hebben we het spel ‘kleedje draaien’ gespeeld zodat we net als echt Italiaanse pizzabakkers ook een snor konden verdienen. Uiteindelijk heeft iedereen een snor gekregen die we op konden plakken. De tape rook niet zo lekker, maar we zagen er wel allemaal uit als een pizzabakker!

Eerst zijn jullie door de hele blokhut plaatjes gaan zoeken van een pizzabodem, pizza met saus, pizza met alles erop en een afgebakken pizza en daarna zijn we met zijn allen alle ingredienten voor een pizza gaan klaarzetten. Alles moest nog gesneden worden. Dus iedereen ging aan de slag met prei, vleeswaren, chapignons, paprika’s, uien en nog veel meer. Toen alle ingredienten gesneden klaar stonden konden we onze pizza’s gaan beleggen met alles wat je maar lekker vond. Daarna hebben we ze in de oven gelegd en zijn jullie buiten gaan spelen.

Na een paar minuten waren de pizza’s al klaar om opgegeten te worden en kon iedereen zijn eigen pizza opeten. Dat was smullen!

Volgende week is het geen esta’s omdat de leiding materiaaldag heeft. Over twee weken hebben we pyjamaparty en blijven we een nachtje slapen op de blokhut.

Tot over twee weken bij de pyjamaparty!


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Koken