Bossen


Deze week zijn we op de fiets naar de bossen geweest. In het bos hebben we eerst een burcht gebouwd voor het spel dat we daarna zouden gaan spelen. Jullie waren in twee groepen verdeeld en zijn snel aan de slag gegaan om takken te zoeken om mee te bouwen. Hadden jullie gezien dat Thijs en Maarten ook een grote burcht gebouwd hadden in het bos? Daarna hebben we ranja gedronken en heeft Bas uitgedeeld omdat hij de volgende dag  jarig was.

Nadat de ranja en de snoepsleutels op waren hebben we een spel gespeeld. Jullie moesten proberen kaartjes uit de burcht van de andere groep of uit de leidingburcht mee te nemen en zo een kwartet verzamelen. Onderweg kon je getikt worden en dan moest je het kaartje afgeven. Aan het eind van het spel bleek dat niemand een kwartet had ingeleverd, dus eigenlijk heeft er helemaal niemand gewonnen. Daarna was het al weer tijd om de hesjes aan te doen en naar de blokhut te fietsen.

 Het was voor sommige kinderen de eerste keer dat ze met scouting op de fiets naar de bossen zijn gegaan, dat was wel een beetje spannend! Daarom willen wij als leiding nog even zeggen dat we ontzettend trots op jullie zijn dat het fietsen van en naar de bossen zo goed is gegaan.

Volgende week gaan we een tocht door het dorp lopen. Weten jullie de weg door het dorp te vinden?

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.