RSW voorbereiding


Vandaag hebben we in twee groepen moeten werken aan de voorbereiding voor de RSW. Eerst hebben we een keuken ontworpen en in elkaar gepionierd. Aan één van de keukens hebben we lekker buiten warme tomatensoep gegeten en boterhammen.

Na het afbreken van de keukens zijn we met de auto per groep naar het beginpunt van de route gebracht. Vanaf daar hebben we met graden schieten en oleaat naar een post gelopen waar we het tweede deel van de route kregen, dit was een strippentocht en bolletje-pijltje door het dorp heen naar het winkelcentrum. Onderweg mochten we bedenken wat we wilde koken en eten. In de supermarkt gingen we zelf de boodschappen doen en vanaf daar weer terug naar de blokhut.

De groep van Gijs ten Bosch, Gijs van den Dries, Martijn, Job en Michiel maakte gebakken aardappels, bloemkool met een sausje, braadworstjes en als toetje boerenroomijs. Dit smaakte allemaal heel erg lekker. De groep van Alex, Niels, Evelien, Imme, Jullotte en Davey maakte pannenkoeken met poedersuiker en stroop met als toetje kruimelvlaai met slagroom en chocoladerasp.

Na het eten was het tijd voor opruimen en afwassen. Met de sluiting was er de prijsuitreiking van de kalenderactie die Niels had gewonnen. Iedereen van de Scouts die wil en kan mag mee op de RSW, groepjes worden ingedeeld als bekend is wie er mee gaan. Geef je dus tijdig op! Het weekend van 9+10+11 april is het RSW.

De foto’s staan binnenkort in het album!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.