Activiteiten


Beste lezers,

Graag willen we wat over onze activiteiten vertellen:

Op 6 januari zijn we het nieuwe jaar begonnen in nette kleding met (nep)champagne, vuurwerk(sterretjes) en diverse casino spelletjes, zoals black jack en craps.

Op 3 februari hebben we het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland gevierd met een feestprogramma. Eerst hebben we een taart gemaakt van taartkoek, room en allerlei zoetigheid. Daarna hebben we een spel gespeeld waarin je door diverse spullen te kopen (feestmuts, ballonnen, taart, kado en slingers) en deze weer te verkopen als een feest. Na dit spel hebben we van onze taartpunt genoten en na een spelletje muurtikkertje was het tijd voor corvee en was de avond al weer voorbij.

Het weekend van 20+21 februari hadden we het winterweekend met als thema de Olympische Winterspelen. Eerst hebben we de ringen op een groot vel geschilderd met daarbij allerlei disciplines. Na deze schildering hebben we een potje curling gespeeld en een roddelparcours afgelegd. Na al deze inspanningen zijn we gaan eten, daarna corvee en vrije tijd. Het was toen tijd om een stuk te gaan lang laufen. We moesten eerst bepalen waar we moesten starten en dat deden we met de GPS. We moesten naar Udenhout, voorbij een kapel. Vanaf daar moesten we vragen beantwoorden om zo weer naar een volgend punt te kunnen lopen. Na een mooie lange wandeling gingen we terug naar de blokhut en hebben we daar gezelschapspelletjes gespeeld onder het genot van een lekkere kop erwtensoep. Daarna hebben we pannekoeken gebakken en gegeten. Na de corvee zijn we diverse spelltjes gaan doen als “wek de beer” en “andersom verstoppertje”. Het werd al donker en werd een uitleg gegeven over vuur stoken, welke vuren er bestaan en waar je op moet letten. Dus buiten hebben we in de ton een vuurtje gemaakt, hier spekjes boven geroosterd en wat lekkers gedronken. Daarna naar binnen gegaan want het vuur was niet groot en het was koud, binnen nog wat gedronken en chips gegeten en daarna naar bed.

In de ochtend hebben we na het opstaan een lekker ontbijtje gehad, met croissants en gekookte eieren. Na de corvee hebben we alles opgeruimd en zijn we naar buiten gegaan naar een bos om daar diverse opdrachten uit te voeren. We moesten hard fluiten om te weten hoe we moesten lopen en bij elk piepertje gingen we een opdracht doen. We hebben memory gespeeld, boomgeklommen, oversteektikkertje, fleswerpen, bal hoog houden en wc-papier werpen gespeeld. Na al deze spelletjes zijn we op de blokhut thee gaan drinken, een appel gegeten en nog wat gezelschapspelletjes gedaan tot we opgehaald werden. Het was een erg leuk weekend, bekijk de foto’s.