Moederdag


broodbakken        estafette

Afgelopen zaterdag vierden wij met heel veel Esta’s en hun moeders Moederdag. We begonnen met een zaklooprace, die uiteindelijk maar net gewonnen werd door de Esta’s zelf. Na het zaklopen gingen we verder met trefbal. Eerst 2 teams van Esta en mama en daarna was er een potje mama’s tegen Esta’s, waarbij de mama’s natuurlijk gewonnen hadden. Als laatste gingen de Esta’s ook nog een keer tegen elkaar.

Daarna zijn we terug gelopen naar de Blokhut en hebben we geprobeerd brood te bakken. Dit ging natuurlijk niet helemaal goed, maar van proberen leert men, toch? Na de pauze en het bakken gingen we een estafette doen, met de benen aan elkaar nog wel. Mama en Esta waren aan elkaar gebonden en moesten onder de tafel door, over twee banken, om een pion en weer helemaal terug.

Na dit leuke, maar vermoeiende spelletje gingen we een wat rustiger spelletje spelen, namelijk Weerwolven van Wakkerdam. De eerste keer hadden de burgers gewonnen, maar de tweede keer waren de Weerwolven heel slim en wonnen zij. Als laatste was er nog een groepsfoto en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

groepsfoto

Volgende week is het Tentenweekend! Vergeet niet om om half 8 in Nieuwkerk te zijn. Het adres wordt nog via de mail bekend gemaakt.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.