De DrakenRidders van Koning Magnus V


Een week voor het zomerkamp kregen we post van Koning Magnus V. Wij waren uitgenodigd voor zijn grootste DrakenRidder toernooi en we werden zelfs gezien als zijn favoriet! We moesten een week van tevoren een drankje voorbereiden en dat hebben we natuurlijk heel netjes gedaan. Na nog een weekje in Be-En te hebben geleefd gingen we op zondagmiddag op weg naar het Drakennest in het Koninklijk Paleis van Koning Magnus V.

Eenmaal aangekomen hebben we onze spullen uitgepakt en hebben we eerst een ontspannend spelletje gespeeld met de IJsvogels. Die mochten namelijk leiding spelen over jullie, want zij probeerden tijdens hun kamp een insigne te verdienen. Dit hebben ze overgens zeer goed gedaan! Na dit spelletje en het avondeten was het hoog tijd voor het grootste DrakenRidderToernooi dat Nomen Nescio in lange tijd niet had gezien. Er werd steen geworpen, speer geworpen, lans geschoten, paard gereden en paard gespeeld. Na een lange strijd kwamen de Esta’s gelukkig als sterkste uit de bus. Koning Magnus was ook erg trots op ze en sloeg ze daarom meteen tot DrakenRidders.

 zoka1 De DrakenRidders II uit Be-En

De volgende dag kwam Koning Magnus V met onverwachts nieuws. Er was een grootste opdracht uitgezet voor de Esta’s. Ze moesten namelijk vóór donderdagavond een Drakenei gevonden hebben, anders werden ze meteen ontslagen als DrakenRidders. De Esta’s namen de opdracht natuurlijk aan en gingen meteen op zoek naar allerlei hints en tips. Daarvoor reisden ze heel Nomen Nescio door en bezochten ze allerlei mensen en dieren. Na deze zoektocht kwam Koning Magnus, die graag een oogje in het zeil houdt, tot de conclusie dat er twee zeer belangrijke personen waren die de Esta”s nog niet gezien hadden. De Tovenaar en de Krijgsleider. De Koning zou een bericht naar ze sturen en ze ontvangen op het Koninklijk Paleis.

Omdat dit oproepen wel eens wat dagen kon duren, reizen ging niet zo heel snel. Deden de Esta’s wat leuke dingen in hun vrije tijd. Ze hadden een vies-word-dag, waarbij ze lekker smerig werden en vooral heerlijk konden douchen. En ze gingen naar Bre-da om spullen te ruilen. Ze kwamen helaas niet terug met zwaarden of schilden, maar wel (zoals de foto laat zien) een hele hoop andere spullen.

zoka3 De Vies-Word-Dag

zoka4 het Groepje Luuk na het Ruilspel

Na deze vrije tijd hadden ze uiteindelijk ook de Tovenaar en de Krijgsleider gesproken. Op donderdagochtend gingen ze dan, op aanwijzingen van de krijgsleider, op zoek naar het Drakenei. De Reiziger, die ze eerder al bezocht hadden, had besloten om met ze mee te gaan en ging ze voor. De Esta’s kwamen door een dorp, probeerden over een vlakte te komen, probeerden door een grot te klimmen en kwamen uiteindelijk uit bij het bos waar het ei zou moeten liggen. Na een lange zoektocht kwam Eva uiteindelijk met een brief aanzetten waarop stond dat de DrakenRidders I (de generatie voor ons) het ei had meegenomen en ze daagden de Esta’s uit voor een duel. ’s Avonds werd er een hard duel gespeeld, maar uiteindelijk wonnen de Esta’s toch. De Reiziger leidde ze naar een doolhof waar op het eind het ei zou moeten liggen. Het bleek wat donker onderweg en ook wat eng, maar toen de Reiziger de draak eenmaal verjaagd had, konden de Esta’s op zoek naar het ei, wat daar dan ook verstopt lag.

zoka2 Koning Magnus en het Drakenei

De Koning was niet zo blij, hij dacht namelijk dat de Esta’s het ei gewoon zelf gemaakt hadden, om de Koning te foppen. De Koning besloot daarom de Professor uit te nodigen om het ei op echtheid te testen. De Professor voerde een aantal proefjes uit op het ei en kwam toch tot de beslissing dat het daadwerkelijk een drakenei was. De Koning was blij en de Esta’s natuurlijk ook. Als beloning kregen alle Esta’s een mooie chocolade medaille en mochten we allemaal weer terug naar Be-En.

Hopelijk roept Koning Magnus ons niet nog eens op om op zoek te gaan naar zijn eieren!

Fijne vakantie allemaal en tot 12 september!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.