Zomerkamp


Afgelopen weekend zijn wij op kamp geweest bij de Roerdomp in Westelbeers. Het was erg mooi weer en we hebben op vrijdagavond kennisgemaakt met Meneer Akira. Meneer Akira komt van planeet Omega 4. Meneer Akira houdt van planten, ballonnen, slingers en bloemen, maar natuurlijk ook van Mevrouw Akira. Meneer Akira wilde op zijn buurplaneet Omega 6 bloemen gaan plukken voor Mevrouw Akira, maar helaas ging het onderweg mis en ging zijn ruimteschip kapot. Hierdoor kwam Meneer Akira bij ons terecht. Meneer Akira heeft ons gevraagd of we hem konden helpen met het terug vinden van een paar belangrijke onderdelen van het ruimteschip.
Meneer Akira
Na de kennismaking met Meneer Akira zijn jullie lekker gaan slapen zodat jullie de volgende dag weer fit genoeg zouden zijn om Meneer Akira te helpen.

Na het ontbijt op zaterdagmorgen hebben we de bloemen geknutseld die Meneer Akira nog nodig had, maar jullie hebben ook hele mooie bloempotten beschilderd.
dsc02839

Tijdens het middageten hebben we zelf vliegende schotels mogen maken van eierkoek en snoepjes. Na het middageten zijn we, tijdens de wandeling die Meneer Akira voor ons heeft uitgezet, op zoek gegaan naar onderdelen van het ruimteschip. Toen we terug kwamen hadden we een hele tas vol met spullen bij ons. Na de wandeling was het tijd voor leuke waterspelletjes, want het was wel heel erg warm. Nadat we eerst wat waterspelletjes gedaan hadden, was het tijd voor een watergevecht tussen de bevers en de leiding.
dsc02968
Na het watergevecht was iedereen helemaal nat en was het tijd om om te gaan kleden en te gaan eten. Na het eten is Meneer Akira nog op bezoek geweest. Meneer Akira was heel erg blij met alle spullen die we gevonden hebben. Daarna hebben jullie nog heel even liedjes gezongen en daarna zijn jullie lekker gaan slapen.

Zondagochtend bleek dat de laatste twee onderdelen van Meneer Akira’s ruimteschip gevonden waren, maar omdat ze anders misschien wel gestolen zouden worden, waren ze vastgelegd met een cijferslot. Dus eerst moesten jullie op zoek naar de juiste code van het cijferslot. Maar gelukkig konden jullie doormiddel van spelletjes de 4 benodigde cijfers verdienen en was het al iets makkelijker om de code te vinden. dsc03048

Gelukkig hoefden we niet zo lang te wachten op Meneer Akira, want Meneer Akira had beloofd dat hij die morgen nog langs zou komen. Meneer Akira was heel blij dat we de laatste 2 onderdelen van zijn ruimteschip gevonden hadden, want nu kon hij weer terug naar Omega 4 en naar Mevrouw Akira. Nadat Meneer Akira nog even ging slapen, zodat hij ’s nachts terug kon vliegen, hebben jullie nog even gespeeld en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

presentatie1

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.