Blokhuttentocht *2006* (27-28-29 dec) 3


Ondanks dat er wat problemen waren omtrent de blokhuttentocht, hebben we er met de mensen die wel mee gingen toch een kei leuke van gemaakt! Het begon allemaal heel vroeg op woensdagochtend. Om half 8 op “de blokhut”. Daar zijn we, toen we klaar voor vertrek waren, vertrokken naar Mariahout, om gezellig 3 dagen bepakt en bezakt te lopen. Er was minder opkomst dan andere jaren, maar daarom was het niet minder leuk natuurlijk. Jos, Mi-lou en Anniek zaten in het eerste groepje dat mocht vertrekken. Samen met 3 Boxtelse sherpa’s en 2 Oirschotse jongens gingen we op weg. Vandaag was er echt veel werk gemaakt van de routetechnieken, er zijn dan ook hele mooie uitgekomen. (Misschien een idee voor later?) In groepje 4 zat de rest van scouting Berkel, namelijk Daphne en Dara *die uiteindelijk toch mee zijn gegaan! :D* Ze zaten in een niet zo leuk groepje en werden dan ook herhaaldelijk achtergelaten door 2 jongens die liever iets steviger doorliepen dan de 4 meiden *Ook nog 2 meiden uit Haaren* met wie ze moesten lopen. Vandaag eindigden we in Nuenen. ’s Avonds waren er een paar problemen met eten. We hebben ontdekt dat niet iedereen even graag eet. En ook de volgende dagen bleven we daar een beetje last van houden. Maar je moet natuurlijk wel eten, want je kunt niet 3 dagen lopen op niets! Een beetje gezeik over mobiele telefoons bleef ook niet uit, wat leidde tot inname van vele telefoons ;). Er was een origineel avondprogramma. We gingen lekker gokken in het zelfgebouwde casino. Black jack, bingo, het dobbelspel, het was er allemaal. Toch gingen de meeste mensen al vroeg te bed.

De 2e dag begon ook alweer op tijd. Half 8 werden we gewekt en was het tijd om spullen op te ruimen, te eten en weer te vertrekken. We liepen nu van Nuenen naar Eindhoven. Het zou scouting niet zijn, als we niet ook nu geen rechtstreekse route hadden naar het eindpunt van deze dag. (Toch lastig, al die moeilijk geformuleerde zinnen 😉 ) Deze blokhut was aanzienlijk schoner en er stond een leuk, fel geel, houten bouwsel, waar je padvinderij in kon lezen. Ze hadden zelfs een totempaal 😮 We hielden een lekker rustig avondje, weer een keer iets anders dan raden wat voor ding je bent. We gingen film kijken, Ice Age 2. Hierna *en hiervoor ook al* zochten veel mensen hun bed op, omdat ze toch wel moe waren. Tegen de tijd dat iedereen zo ongeveer sliep, stootte iemand *per ongeluk* tegen de radio aan, die vol openstond en dus iedereen weer wakker maakte. De leiding was hier niet zo blij mee en kwam de tweede keer toch boos de slaapzaal binnen. De verdachte mocht het feest niet meer bijwonen en zou daarom heel Beers mee terug naar huis nemen, zodat die ook niet bij het feest waren. Uiteindelijk bleven ze natuurlijk wel gewoon.

De laatste dag mochten we iets langer slapen, waar veel mensen dan ook gebruik van maakten. Nu hoefden we niet zo ver meer te lopen. Eerst naar het station in Eindhoven, waar we met de trein naar Best reisden. Op het station dacht Jos eens lekker te gaan hangen op zijn rugzak. Dat was toch niet zo’n heel goed idee, aangezien hij een pak taxi op zijn rugzak had gebonden, wat niet tegen Jos’ gewicht kon en bezweek. Spontaan ontstond er een geel plasje rond Jos’ rugzak. Vanuit Best moesten we nog een stukje lopen naar Oirschot, waar het feest zou zijn. Eigenlijk was iedereen er heel erg op tijd, op één groepje na, dat pas vlak voor het avondeten binnenkwam. Veel geklaag over het eten werd er rondgeroepen, maar ze hebben allemaal toch netjes hun bord leeggegeten. Daarna was het tijd om te feesten! Er werd vooral Jump enzo gedraaid, maar gezellig was het zeker wel 😀 Vele mensen gingen helemaal los 😛 Hoog tijd voor een volgend feest.

Er was *vanuit de leiding* vraag naar een groepsslet. Iemand nog ideeën/op- of aanmerkingen/tips of anderszins nuttige opmerkingen. Laat ze achter!


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Blokhuttentocht *2006* (27-28-29 dec)