RSW-voorbereiding (deel 2)


Ja ja, het was weer spannend afgelopen zaterdag, de RSW voorbereidng. Vol goede moed stonden 13 scouts en 6 man slaperige leiding om 10 uur s ochtend’s klaar om te beginnen. De eerste opdracht was om een keuken te bouwen zoals je dat op de RSW ook zou doen. Het ging niet overal even gemakkelijk, maar om een uur of 12 stonden er dan toch 3 redelijke keukens!

Tijd voor de thema-voorbereiding en het menu. Er werd enthousiast gebrainstormd, zo enthousiast dat we de tijd bijna vergaten en al heel snel (zo leek het) aan de lunch zaten.

Met de magen weer vol was het tijd voor de tocht. Altijd een moeilijk onderdeel, zoals ook vandaag weer bleek. De patrouille van Joost kwam mooi op tijd aan op de eerste post, maar waar was nu de rest? Even later bleek dat die op een heel ander punt aangekomen waren, de Druiventros is toch niet hetzelfde als de Rauwbraken… Gelukkig vond iedereen uiteindelijk toch nog de weg naar het winkelcentrum, waar de boodschappen gedaan konden worden… 10 euro voor een driegangenmaaltijd voor 5 personen, da’s nog best lastig. Gelukkig is het toch allemaal redelijk gelukt, en konden we weer op weg naar de blokhut.

Daar aangekomen werden er drie mooie themapresentaties opgevoerd, natuurlijk met als thema: Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Na de themapresentaties had iedereen weer een beetje honger en was het dus tijd om de maaltijd te gaan koken die jullie zelf hadden samengesteld. Na een hele hoop geroer in pannen, konden we om half 6 aan tafel! Complimenten voor de koks voor de lekkere en soms originele maaltijden… Uiteindelijk was er nog drie kwartier over om af te wassen en het lokaal te poetsen, een erg belangrijk onderdeel wat ook nog punten op kon leveren!

En toen stonden we om 7 uur allemaal vol spanning te wachten wie er nu eigenlijk gewonnen had. De patrouilles lagen dicht bij elkaar, er was zelfs een gedeelde tweede plaats, maar de winnaar was dan toch echt de patrouille van Anniek.

Gefeliciteerd dus, Anniek, Eva, Guus, Martijn en Niels. Jullie mogen op RSW!

 

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.