Zomerkamp Tsjechië (29 jun – 7 jul 2007) ‘Vet wreed & Dope shit!’ 32


Vrijdag 29 juni om 10 uur was het dan zover. We zouden de laatste restjes klaarmaken om op zomerkamp te gaan. De busjes werden volgeladen, de laatste spullen werden ingepakt. Rapporten werden opgehaald voordat we konden vertrekken, maar daarna was het toch echt tijd. Afscheid werd genomen, terwijl we uitgezwaaid werden en daar gingen we. Op naar Tsjechië! Tegen het eind van de dag waren we ergens gestopt om snel een paar boterhammen met knakworstjes weg te werken en verder te rijden naar een dorpje om even iets te drinken en een ijsje te eten. Hierna door naar een weiland in-the-middle-of-nowhere om daar onder de sterrenhemel te slapen.

’s Ochtends om half 5 werden we door twee duifjes in de boom gewekt, waarna we toch nog maar 2 uurtjes verder sliepen. Snel aankleden, slaapzak en matje opruimen, de busjes weer in en verder. Het ontbijt kregen we op de parkeerplaats bij een groot winkelcentrum, waar we dan ook eventjes mochten rondkijken. In de loop van de middag kwamen we op de Mill aan. Het kampterrein waar we 6 nachtjes door zouden brengen. De tenten werden opgezet, een zeil als overkapping werd gespannen en toen was het wachten tot het eten klaar was. We maakten kennis met onze gids Hanka. Van haar kregen we allerlei info over van alles en nog wat handige zaken. Er was vanavond niets gepland, dus na wat hout te hebben gesprokkeld, hebben we een kampvuur gemaakt. Vanavond ging iedereen redelijk op tijd te bed. Dat zal wel aan de vermoeiende reis gelegen hebben.

            Vandaag hadden Sharon, Casper en Daphne een programma voor moeten bereiden. De groep werd in 3 groepjes opgedeeld en als eerste moesten we Tsjechische woorden opzoeken in zo’n handig reisgidsje. Wat daar dan weer jammer aan was, was dat niet alle reisgidsen op de Tsjechische woorden gesorteerd staan, dat maakt het lastiger. Hierna gingen we 10-10-11en en gewoon voetballen. Het ochtendprogramma liep ten einde, waarna de meeste mensen zich begaven naar het beekje dat langs ons kampterrein stroomde. Dit was verschrikkelijk koud, maar heerlijk om in te zwemmen volgens sommigen. De rest ging lekker liggen zonnen op het grasveld of bleef in de schaduw zitten genieten van leesvoer. Na het grootste deel van de middag te hebben geluierd, ging het programma verder met een quiz, terwijl twee man van de leiding boodschappen ging doen. Met een aantal strikvragen kwam de quiz tot z’n eind en kon er weer geluierd, gekookt en hout gesprokkeld worden. Voor het eten werden er allemaal spelletjes verzonnen, maar na het eten werd er snel afgewassen, zodat we even naar een terrasje in het dorp konden om iets te drinken. We zouden teruglopen, maar door de regen reden we toch maar met de busjes mee. Hierna gingen we verder met het avondprogramma waarbij we woorden moesten raden door middel van een tekening, uitbeelding of verhaal. De winnaars werden bekend gemaakt en daarna vertrok weer het grootste deel van de groep richting tent. Er was geen kampvuur dankzij de weersomstandigheden, maar dat mocht de pret niet drukken.

            Maandag stond er om 9 uur het ontbijt op de planning, gemaakt door de Asperges. Het is natuurlijk niet voor niets kampdoop. Daarna konden we het Grote Terroristen Spel spelen. Van 4 groepjes werd verwacht dat ze een bom zouden maken met de onderdelen die ze door raadsels/sudoku’s konden verdienen. Het programma werd een beetje aangepast, zodat het wat meer op zou schieten aangezien we een beetje haast hadden om op tijd bij het middagprogramma aan te komen. We gingen namelijk paintballen! En dat nog wel in de open lucht. Er werden twee teams gemaakt die zich beiden aan één kant van het veld konden ophouden. Bij het eerste spel was het de bedoeling om de ander zo snel mogelijk af te knallen, zodat jouw team het langste overbleef. Op een gegeven moment duurde het wel erg lang en werd het eindsignaal gegeven. Jammer was dat Sharon niet meer mee mocht doen, omdat ze niet de juiste schoenen aan had. Het tweede spel hield in dat er een vlag in het midden van het veld opgehangen werd en die veroverd moest worden, maar niet voordat de beide teams van helft gewisseld hadden. Er kwamen steeds meer mensen met verwondingen, maar de meesten gingen gewoon door. Dit deden we een paar keer en daarna werd de vlag in één van de bunkers verstopt. Het was de bedoeling deze als eerste te vinden en dan had je gewonnen. Na 200 kogels opgeschoten te hebben, zijn we weer richting kampterrein gegaan, toen we boodschappen hadden gedaan. Ook nu was weer de eer aan de Asperges om voor het eten te zorgen. Ondanks een paar onenigheden stond er toch een lekkere maaltijd op tafel. Na het eten werd er hout gesprokkeld, afgewassen en programma voorbereid, zodat de Asperges hun kampdoop konden ondergaan. Ze hadden zelfs de eieren verstopt, omdat ze bang waren die over hen heen te krijgen 😛 Allereerst moesten ze een toneelstukje met het thema Terrorisme opvoeren, waarna ze geblinddoekt een touw moesten volgen, ontvoerd en ondervraagd werden en voortaan mochten genieten van het RSA-lid zijn. Maar dat kon natuurlijk niet voordat ze hun beloftes hadden afgelegd. Nog even gezellig bij het kampvuur zitten en langzamerhand verdween ook nu weer iedereen naar z’n bedje.

            Om onze belofte na te komen, droegen we vanmorgen allemaal ons steentje bij tijdens het werken op het kampterrein. Er moest iets met het hooi gebeuren, het gezaagde hout moest binnen gelegd worden en dakpannen moesten worden aangegeven, zodat het huisje afgemaakt kon worden. Omdat we goed doorwerkten, waren we veel eerder dan verwacht klaar en konden we na te hebben geluncht vertrekken naar Brno om ons daar de rest van de middag te vermaken. Winkelen, terrasje pikken, de MacDonalds met een bezoekje vereren en op zoek naar souvenirs. Terug bij de afgesproken plek was de begeleiding natuurlijk te laat, maar dit mocht niet deren en we gingen weer op weg naar het kampterrein. Hier gingen we Mark ophalen, die helaas niet mee was gegaan naar Brno, omdat hij een beetje ziekjes was door een wespensteek. Ook namen we Hanka mee uit eten, die hier helemaal gelukkig mee was. ’s Avonds hebben we het programma van Natasja en Puck gedaan. We moesten weer in groepjes allemaal woorden verzamelen. Dit konden we doen door speelkaarten te verzamelen en wie er dan de meeste had of de meeste punten had, kreeg woorden op een briefje. Met deze woorden moesten we later toneelstukjes maken. Na dit programma hebben we weer een kampvuur gehad. Rond een uur of 12 is de helft van de groep op zoek gegaan naar de geo-cache ‘Darkness’. Hij was verstopt in een grot waarbij je tot je knieën in het water stond, maar hij was gaaf! Er gaat niets boven een beetje avontuur toch?

            We mochten uitslapen en hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Om 10 uur stond het ontbijt klaar. Na het ontbijt zijn we naar een aquapark vertrokken. Ook de Flugels zouden hier later in de middag heenkomen. Er was één nadeel aan dit zwembad, het water was er niet bepaald warm. Maar daarvoor kon je dan weer in de sauna gaan zitten of gewoon heel veel rondspringen en zwemmen. Buiten het zwembad kwamen we er achter dat Puck een echte womanizer is, zolang hij z’n gulp maar open heeft staan 😉 Terug op het kampterrein werd er aan het avondeten begonnen. Na het avondeten werd er zoals elke avond geëvalueerd over de afgelopen 24 uur. Toen alles opgeruimd en afgewassen was, zijn we begonnen aan het programma, waarmee we bananenboten konden maken. Door vijf verschillende opdrachten te vervullen: Banaan happen, steen pakken, bal doorgeven, aluminiumfolie zoeken en hout hakken, kon je de volgende onderdelen van de bananenboot verdienen: De banaan, de reep chocolade, bestek, aluminiumfolie en vuur. Ondanks al de goede zorgen zijn er toch een paar leden (en een leiding die luisterde naar de raad van een lid 😉 )geweest, die hun bananenboot niet heel handig gemaakt hadden. Zonder schil is dat namelijk nogal lastig, maar met een schil die nog vastzit ook! Na het dagelijks terugkerende avondje kampvuur werden ook nu de bedden weer opgezocht en keerde de rust terug.

            Donderdag werd het op tijd opstaan, zodat we om 9 uur konden vertrekken. We gingen heel de dag geo-cachen en we kwamen op de meest mooie plaatsen! We hebben bergen beklommen, afgedaald, rivieren overgestoken en bossen doorkruist en dat alles achter de GPS aan. Terug bij de busjes wachtte ons een grote teleurstelling.. Het raam van de witte bus was ingeslagen, walkie-talkies en opladers weggehaald. Het hele programma werd omgeslagen. Aangifte werd gedaan, Carglass werd gebeld. Een plexiraampje werd erin gezet. Ondertussen werden de tenten afgebroken, alleen de Nova mocht blijven staan. Bij het kampvuur kreeg Hanka cadeautjes van ons voor alle goede zorgen. Hierna werd het kampvuur hoog opgestookt, maar velen konden hier niet meer van genieten, omdat ze al in dromenland waren.

            Vrijdag stonden we nog vroeger op om de laatste restjes in te pakken, op te ruimen en weg te werken. We namen afscheid van Hanka en gingen in de busjes zitten om weer terug richting huis te gaan. We maakten die middag een tussenstop in Praag, waar we naar een bijzondere klok en een mooie brug gingen kijken. Hierna hadden we nog een uurtje om eventjes in de winkels rond te kijken. Voor we vertrokken, kregen de meeste mensen nog een ijsje en daarna reden we door tot de MacDonalds waar we ons avondeten kregen voorgeschoteld. Hierna doorgereden tot bij Würzburg om daar weer een stukje grond te zoeken waar we konden overnachten.

            We zijn weer vroeg opgestaan, zodat we ook weer vroeg in de auto zaten en we die middag rond half 1 op de blokhut in Berkel-Enschot aankwamen. Hier moesten we alles natuurlijk nog even uitpakken, schoonmaken, te drogen hangen, evalueren en toen waren we klaar!

 

Wistjedat:
         De Flugels alles bij ons kwamen lenen
         Iedereen nu ‘Je t’aime Porny’ mee kan zingen
         Dara kan bubblingen en beloofd heeft dit regelmatig te doen
         Je een aluminiumpan wél kunt opstoken
         Vrouwen wél vuur kunnen maken (Wij in ieder geval)
         Er een checklist in de maak is voor de nieuwe asperges
         Rick, Chrissy & Anniek bij het kampvuur geslapen hebben
         Er volgens mij best wat liefdes zijn ontstaan
         Adrianne en Tjor al weer hebben afgesproken
         Casper helemaal blij is dat hij het emailadres van Veerle en Stephanie heeft
         Jos baalde dat Hanka een vriend heeft
         Er heel veel mensen toch wel moe waren
         Het kamp vet wreed en dope shit was!

#Edit# – Adrianne een vuurbril heeft #Edit#


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 gedachten over “Zomerkamp Tsjechië (29 jun – 7 jul 2007) ‘Vet wreed & Dope shit!’

 • veerle

  hallo:D!nleuk verslag en ik wist niet dat Casper zo blij was met mijn email(A) haha nenne dankje voor de prachtige foto van mijn tekening:Pnhaha allemaal hele fijne vakantie en misschie tot volgend jaar weer een keer!ngroetjes veerle

 • Danny

  Wist je dat:

  n

  – Puck meer Jos moest zijn
  n- Casper weer minder Jos moest zijn
  n- Er af en toe een pluis in je nek kan zitten
  n- Begeleiding die naar het advies van leden luistert mbt kampvuur gerechten dom is.
  n- Er nu ergens een Tsjech rondloopt met 2 lege walkie-talkies
  n- Pascalle niet tegen kleurstoffen kan
  n- Jos nieuwe schoenen moet kopen
  n- Je een hike ook best op dans schoenen kunt lopen
  n- Dara een zwoel zacht stemmetje heeft
  n- Maar deze maar zelden gebruikt
  n- Thalja moet oppassen voor het kuiltje
  n- “Watje Patatje” vaak vroeg gaat slapen
  n- Het best wel een gaaf kamp was 😀

  n

 • Thalja

  Wist je dat:n- je Thalja met een h schrijft ipv zonder…n- Thalja niet een keer in een kuil is gestapt omdat jullie haar steeds zulke goede aanwijzingen gaven ;-)n- het erg gezellig is om met jullie op een kampterrein te staann- Jos ook aangesproken mag worden met ‘Meneer’ n- de koffie erg sterk wordt gezet door Berkel!!n- Berkel niet de reistips voor Tsjechie hebben opgevolgt…n- we op weg werden gestuurd met een hoopvolle Frank, maar dat er helemaal geen lekkere wijven waren in Brno… tja waarom ook al weer.. ;-)n- dat ik niet weet of dat Cas en Adrianna (ofzo) (nog) iets hebben???n- Casper onze dames wel erg leuk vondn- Puck ook erg geliefd was door onze dames, maar hij dat (naar mijn idee) niet echt door hadn- een hangmat over de weg hangen voor Tjor net zoiets is als dat ene spreekwoord met die steen en die ezel ?!??!n- er mooie gedichten voor gedragen kunnen worden door de staf van Berkeln- er ook een kampverhaal en foto’s te vinden zijn op onze site over ons zomerkampn- ons materiaalbeheer een gesmolten pan wel grappig vonden, maar dat Frank nog steeds niet geloofd dat het kann- het me gezellig lijkt om een after summercamp meeting te houdenn- ik nu genoeg wist-je-datje heb geschreven en nu niets meer weet…..

 • natasja

  wist je dat:n-Het kamp samen met CDF erg gezellig wasn-Dat het Adrianne en Tjor is en niet Cas en Adriannen-ik me afvraag wat er met de CDF’r gebeurt is na het kampn-de RSA geleerd heeft wat luisteren is n-de RSA geleerd heeft wat leuke vet coole gave programma’s zijnn-ik met vreugde uit kijk naar het komende seizoen.. kamp was vet gaaf jongens… Volgend jaar weer zo.. maar dan het hele jaar:P

 • adrianne

  wist je dat:n-natas en ik helemaal niet op elkaar lijken (chrissy ook niet:P)n-dat het natas en cas is en ik daar dus niks mee te maken heb :Pn-het kamp zeker wel vet was

 • Thalja

  Wist je dat:n- ik er nu helemaal niets meer van snap, maar goedn- ik graag antwoord wil geven op de de vraag van Natasja maar me afvraag wat ze bedoelt met: ik me afvraag wat er met de CDF’r gebeurt is na het kamp

 • kappie

  wist je dat:n-Eendjes uit het zwembad hebben moeten tillen.n-casper en puck ook buiten hebben geslapen aleen dat het wel ging regenen.n-de mensen in het witten busje stiekem foto’s van elkaar gingen maken als iemand sliepn-puck een beetje kwijlt in zijn slaapn-jos dat heel grappig vondtn-hij dat zelf ook doetn-ik nu niks meer kan bedenken

 • Daphne

  wistje dat dit kamp egt nooit meernte vergeten is het was egt kaai leuk mooie omgeving en we hebben met zen alle egt een onwijs leuke week gehad
  wisten jullien
  -dat mensen met zwart haar ook in een legen vijver kunne vallen ahha (rick)
  -dat snurke van veel jongen geen moeilijk vak is
  -en dat muziek niet te misse is voor mensen met een slecht ochtend humeur muziek doet wonderen zeggen we dan maar
  -je moet kijken of je tent alle ritsen nog heel zijn he josn-boswachter spelen super gaaf is ofnie dara
  -en films in busse raden egt een aanrader is nnu weetk eve nix meernmaja kort om dit kamp was supper gaaf voor herhaling vat baar

 • Daphne

  -wist je dat somige mensnen niet kunne richten met painballe gewoon de bus rake plaats van een persoon slecht richt vermoge haha
  -casper echt een vrouwe versierder is op kamp
  -dat je ook kan worde gepakt voor te hard rijde he (rob) nhahah en maar kijke in onze bus of da we bandieten waren
  -dat er een koor in het witte busje zat mega gezellig
  -dat het niet slim is om een potje saus te late valle in de billa
  -dat met de lift gaan ook een kunst is voor scouting de helft is al weg voor da de andere helft weet waar ze zijn

 • kappie

  JAh daphne je hebt gelijk het was een gaaf kamp
  Wist je datn-tsjechen niet veel terug doen als je je vinger op steekt
  -tsjechen het meeste bier drinken van de hele wereldn-Mensen die het eten niet lusten een voertuig uit mochten kiezen
  -ze het dan meestal wel lustenn-er in brno mooiere dames zijn dan in praag
  -Zelfs rob salina een mooi nummer vondt/vindt
  -puck helemaal geen womanaither(of hoe je schrijft)hoeft te zijn, hij heeft al een lkkr mokkeltje
  -daphne het nummer ‘salina’ bijna helemaal mee kan zingen
  -als dara en daphne en dara elkaar kwijt zijn ze elkaar overal zoeken
  -dara nog steeds boos is op jos omdat hij die mooie pjama neit heeft gekocht

 • natasja

  wist je dat :
  -ik bedoelde met de vraag waar de CDF is gebleven komt omdat ik sinds eht kamp niets meer van ze vernomen heb.. op een enkeling na..
  -Thalja niet de enige is die het neit meer begrijpt hoe het tussen tjor cas en adrianne zit:P ik hoor daar ook bij schijnbaar
  -het weer in tsjechie toch stukken beter was als in nederland..
  -het kamp eignelijk veel te snel voorbij was..
  -we volgend jaar wel helemaal naar een wereldstad in nederland gaan.. om daar gezellig met de scouts, esta’s, bevers, ijsvogels en stam te vertoefen..
  -ik onwijs veel zn heb in de bbq..

 • pasqualle

  wist je dat:
  – het een super leuk kamp was..
  – dat ik voor het kamp geen goed word kan vinden om het te beschrijven..
  – ik heel er genoten heb..
  – dat jullie allemaal gelijk hadden met jullie wist je dat jus..:P
  – op naar het volgende jaar..

 • Dara..

  Wist je dat:

  – ik niks meer toe te voegen heb aan alle dingen die gezegt zijn.
  – het was gewoon een supper kamp en heb zin in volgend jaar..,
  – welke liefdes zijn er ontstaan dan?
  – en inderdaad: een after summer kamp party is geen slecht idee..!!

 • Maartje

  Wist je dat..
  – Berkel erg goed is in wist je dat-jes maken
  – Rob nog steeds (tenminste, denk dat het Rob is :P) een kaart van een van ons heeft liggen en we er nog niet achter zijn welke Daan het nu eigenlijk is..
  – Ik besloot een berichtje achter te laten aangezien iemand zich afvroeg hoe het met cdf verder ging..
  – Ik het een geslaagd kamp vond en het ook leuk vond om met Berkel op hetzelfde kampterrein te staan:)
  Groetjes Maartje

 • natasja

  wist je dat thalja op lowlands is geweest (heb foto’s van haar gezien ) nicole (van de esta’s) en (ingvar van CDF dacht ik ) waren namelijk met haar mee geweest..