Zomerkamp Ardennen 2006 (1-8 juli) 22


Voor dit jaar is het alweer afgelopen.. Het zomerkamp is geweest en de vakantie begonnen.. We zijn 8 dagen in Ortho geweest.. een plaatsje bij La Roche. Daar hebben we op een weiland geslapen met ons eigen echte beekje, dat ook nog dienst heeft gedaan als whirlpool!

Zaterdag hebben we eerst op de blokhut alle spullen in de auto’s en aanhanger gedaan. Het fietsenrek achterop één van de auto’s bevestigd en de fietsen erop gezet. Nadat iedereen toch nog zijn/haar id had, zijn we richting de Ardennen gereden. Vantevoren zijn er zelfs nog waterpistolen gekocht 😉 Eenmaal op het kampterrein aangekomen, hadden Joost, Mi-lou, Natasja en volgens mij ook Rob al een rondleiding gehad van Monsieur Bonjour. 😛 Natuurlijk hebben we ’s avonds nog een kampvuur gehad en was het nu al een gezellig kamp!

Zondag was het programma van Gabrielle en Anniek. Zij moesten zorgen voor het insigneprogramma. Door middel van 3 dagdelen goed te volbrengen kon iedereen het naambandje “RSA 434 De Ruige Survival Actie” verdienen. Ondanks dat er een paar mensen een beetje ziek waren geworden, heeft toch iedereen het naambandje verdient.

Maandag was het tijd voor de kampdoop geregeld door Jos, Thijs en Gabrielle. De asperges moesten deze dag vanalles doen. Ontbijt maken, tekenen + uitbeelden hoe ze over de old RSA 434 leden dachten, vies worden, nat worden, eten koken en dat was de korte samenvatting.

Dinsdag was het dan tijd voor het programma van Natasja en Adrianne. We gingen kayakken! ’s ochtends moesten we spelletjes spelen terwijl we verdeeld waren in de groepen: Nederland, België en Engeland. Engeland heeft vandaag gewonnen.. ’s middags werd er gekayakt. Er zijn een paar mensen omgekieperd, maar de rest bleef toch wel redelijk in de kayak zitten. Behalve toen we met zn allen gingen zwemmen natuurlijk. Omdat het niet allemaal even snel opschoot zijn er een paar wisselingen geweest tussen de mensen in de kayakken, maar we waren allemaal toch op tijd terug. ’s Avonds zijn we verder gegaan in de groepen die heel de dag al punten hadden verdiend.

Woensdag gingen we geocachen! Rick, Danny, Mark en Sabrina hebben met dit programma geholpen en uiteindelijk is er een kei vet programma uitgekomen 😀 Om bij de geocache te komen, zijn we door een rivier gewaad, hebben we een berg beklommen en een tijd gezocht naar een groen doosje met gele handvaten. Sommige mensen waren helemaal kapot nadat we de berg op waren, terwijl anderen maar niet stopten met actief zijn. ’s avonds hebben we maar relaxed, omdat het een beetje uitgelopen was.

Donderdag zijn we gaan zwemmen onder leiding van Mi-lou en Thijs in zo’n kei luxe zwembad. We hebben echt hele grappige foto’s hiervan, maar die komen allemaal nog op de site te staan. Na het zwemmen zijn we richting Vielsalm gegaan om daar te shoppen! Er waren niet echt veel winkels die echt de moeite waard waren om speciaal daarheen te gaan, maar we hebben ons toch goed vermaakt. Donderdagavond was de planning om te gaan stappen, maar nadat we frietje hadden gegeten in Vielsalm zijn we erachter gekomen dat er niet zoveel dingen in de buurt waren waar we uit konden gaan en zijn we maar terug gegaan naar het kampterrein.

Vrijdag was het leidingprogramma. We werden weer in drie groepen verdeeld, van ieder 3 personen. Thijs, Sabrina en Adrianne waren groep 1. Gabrielle, Rick en Natasja groep 2 en dan bleven voor groep 3 Jos, Mi-lou en Anniek nog over. We moesten een tocht lopen, bij iedere post kreeg je een opdracht en als je die goed had, kon je kiezen uit een korte route, een autolift of fietsen om naar de volgende post te komen. De leiding had bedacht dat iedereen tussen de 5 en 18 km zou lopen, maar alleen 18 als je het echt heel slecht deed. Nou.. groep 3 liep wel goed door, maar een beetje richting de verkeerde kant, dus uiteindelijk op het eindpunt hadden ze toch rond de 20 km gelopen. Vanavond hebben we nog de gemaakte foto’s van de dag bekeken en daarvoor de tenten opgeruimd, zodat we de volgende ochtend niet al te veel meer hoefden te doen.

Zaterdagochtend hebben we allemaal meegeholpen met de aanhanger inladen, het kampterrein opruimen en de rest wat er nog moest gebeuren. Daarna zijn we naar huis gereden en hebben we op de blokhut nog een uitgebreide afsluitende lunch mét worstenbroodjes op!

Het was een heel gezellig kamp en tot op de Barbeque allemaal! Gabrielle, Thijs en Sabrina veel plezier bij de STAM en bij het leiding geven als jullie dat gaan doen.


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 gedachten over “Zomerkamp Ardennen 2006 (1-8 juli)