Knutselen (22 sep) 2


Vandaag hadden Sharon en Dara een programma gemaakt. We gingen een dromenvanger maken. Dara was er zelf niet bij. Sharon ging een verhaaltje vertellen wat met de dromenvanger te maken had.

Een spin was rustig bezig om binnen zijn eigen ruimte een web te weven. Het was naast de slaapplaats van Nokomis, de oude vrouw. Iedere dag bekeek de vrouw de spin met veel plezier, terwijl hij rustig doorging met het weven van zijn web. Op een dag, terwijl zij het werk van de spin zat te bekijken, kwam haar kleinzoon binnen. “Nokomis-iya”, schreeuwde hij, terwijl hij naar de spin staarde. Hij stormde op de spin af met in zijn hand een schoen om hem te vermorzelen. “No-keegwa” fluisterde de oude dame, “doe hem geen pijn.” “Nokomis, waarom bescherm je de spin?” vroeg de kleine jongen. De oude vrouw glimlachte, maar gaf geen antwoord. Toen de kleine jongen weg
was, kwam de spin naar de oude vrouw toe en bedankte haar voor het redden van zijn leven. Hij zei:”Al vele dagen heb je mij een web zien weven en je bewonderde mijn werk. Als dank voor het redden van mijn leven wil ik je een cadeau geven.” Hij glimlachte en ging verder met het weven van zijn web.
Al snel scheen het maanlicht op het prachtige web dat de spin zo kunstig had geweven. “Kijk,” zei de spin, “zie je hoe ik het web weef en ieder draadje aan de volgende vastmaak? Dit web maak ik om slechte dromen te vangen. Alleen de goede dromen kunnen door de ruimtes tussen de webdraden. Dit is mijn geschenk aan jou, gebruik het zodat je alleen de goede dromen zult onthouden, de slechte zullen voor eeuwig vast blijven zitten in het web.”

Het verhaaltje was afgelopen en we mochten zelf een dromenvanger gaan maken. We gingen allemaal naar het scouts/ijsvogellokaal. We kregen allemaal een rondje van ijzer met een zakje met veertjes en kralen er in. We mochten een kleur draad/ wol kiezen. Voor om het ijzeren rondje te doen. Er waren mensen bij die een beetje dom bezig waren door. Hadden dun draad te gebruikt in plaats van dik. Dik gaat sneller en makkelijker. Toen bijna iedereen de buitenste rand af had mochten ze binnen in het rondje een speciaal figuur gaan maken. Je moest eerst een vijf of zes hoek maken en dan steeds binnen in door gaan en op het einden twee kralen er aan doen. Jos en jori waren klaar en ging met een bol draad gooien over de balken heen. Ze mochten het zelf ook op ruimen ook. Iedereen was klaar en we begonnen aan de volgende stap. Drie stukken draad van ongeveer even lang moest je er aan hangen met onder aan elk touwtje twee kralen en twee veertjes. En als aller laatste nog een touwtje er aan om op te hangen. Het was geslaagd. Na het draaien was het geen film kijken.


Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Knutselen (22 sep)