Koken met sterren (18-11)


Na het foute programma van vorige week was het vandaag tijd om de kookkunsten uit de kast te halen. Voordat er gekookt kon worden, moest elke patrouille natuurlijk eerst bepalen welk driegangendiner er op tafel zou komen. Nadat dit gebeurd was, konden we met z’n allen naar de winkel om voor niet meer dan 12 euro alle ingrediënten te halen. Dit leverde veel gereken op in de winkel, maar uiteindelijk lukte het om binnen het budget alle boodschappen te doen.

Terug op de blokhut hebben we eerst nog een druk spelletje gedaan, daarna begon iedereen als een echte Joop Braakhekke met koken en klaarmaken van het gerecht. En: het resultaat mocht er wezen, hoewel een heerlijk wijntje helaas nog ontbrak in het Livingstone-driesterrenrestaurant. Ook de presentatie was uitzonderlijk: met kaarsjes en sterretjes werden de gerechten opgediend, wat de sfeer helemaal compleet maakte. Helaas wachtte er na het koken nog een iets vervelender klusje, namelijk het afwassen en opruimen van alle zooi. 

Gelukkig waren we ruim bijtijds klaar, waardoor er nog wat tijd overbleef om een spelletje ‘kruip je rot’ te spelen. De drie winnaars mogen voor de sinterklaasviering een film uitzoeken. Tot over 2 weken!     

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.