Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Het belangrijkste van de scouts is natuurlijk dat we erg leuke dingen doen en dat het super gezellig is! Maar ondertussen leer je als scout ook om samen te werken en je leert je persoonlijk ontwikkelen. Ook weet je als scout wat het is om bijvoorbeeld zelf te koken, een weekend erop uit te trekken met je bagage achterop je rug en programma te maken voor je medescouts.

Met de scouts draaien we iedere zaterdag van 13:30 tot 16:30. Verder gaan we in de herfst op herfstweekend in tenten, in de winter op weekend in een blokhut en in het voorjaar gaan we een weekend op ‘hike’ (met je bagage op je rug een uitdagende tocht lopen). En In de eerste week van de zomervakantie gaan we natuurlijk een hele week op zomerkamp.

Wat doen we zoal bij de scouts?? Heel veel!! Om maar wat dingen op te noemen: primitief kamperen, tochten met de rugzak dwars door de natuur, elektronica, EHBO, computers, motortechniek, textiel verven, zendapparatuur, koken, sterren kijken, kaart en kompas, spel en sport, natuur en milieu, kampvuur, fietsen, hout hakken, fotografie, film en video, zwemmen, vlotvaren, een touwbrug bouwen, avondprogramma’s, spelen in bos en stad, playbackshow, spooktocht, kabelbaan, schaatsen, vliegeren, bouwwerken pionieren met hout en touw en excursies.

Wil je meer weten over de scouts? Dan kun je contact opnemen via het contactformulier op de site of bellen naar 06-27258933. Je kunt ook altijd langskomen op zaterdagmiddag om een keer mee te komen draaien.